Manşet

Uzak yıldız gördüğüm Roundest doğal nesnesidir

Yazar Unknown 18 Kasım 2016 Cuma 0 yorum
The star Kepler 11145123 is the roundest natural object ever measured in the universe. Stellar oscillations imply a difference in radius between the equator and the poles of only 3 km. This star is significantly more round than the Sun.
Credit: © Laurent Gizon et al. and the Max Planck Institute for Solar System Research, Germany. Illustration by Mark A. Garlick.
Bir yıldız 5000 ışık yılı Dünya'dan hiç doğada gözlenen mükemmel bir küre için en yakın şey, yeni bir çalışma raporları.

Yıldızlar, gezegenler ve yuvarlak diğer Gök cisimleri, onların equators merkezkaç kuvveti nedeniyle biraz çıkıntı. Genel olarak konuşursak, bu nesneleri hızlı spin, büyük güç ve büyük çıkıntı.

Örneğin, güneş 27 günde bir kez döner, ve onun merkezinde, Ekvator ile çizilen hayali bir çizgi yaklaşık 12 mil (20 kilometre) kutup kutup çizilen benzer bir çizgi uzun. Dünya güneşten çok daha küçük olsa bile bir rotasyon 24 saatte tamamlar, Dünya'nın Ekvatoral çapı 26 mil (42 km) kutup çapından daha var.

Ama uzak yıldız, Kepler 11145123 bilinen, dünya, güneş ve hiç Yuvarlaklık açısından beat ölçülen her nesne çalışma ekip üyelerinin söyledi.

Araştırmacılar Kepler 11145123'ın doğal titreşimler, NASA'ın Kepler Uzay Teleskobu tarafından 2009 2013 ile itibaren 51 aylık bir dönemde gözlenen eğitimi aldı. (Kepler uzay aracı için ışık dalgalanmaları çok hassas bu yüzden onların yıldız yüzleri, geçerken neden olduğu küçük parlaklık dips işaret ederek exoplanets algılamak için tasarlanmıştır.)

Takım, güneş sistemi araştırma ve Almanya Göttingen Üniversitesi için Max Planck Enstitüsü'nden Laurent Gizon tarafından liderliğindeki sonra star'ın boyutu belirlemek amacıyla bu bilgileri kullanır. Astronomlar jeologlar depremler, gezegenimizin iç incelemek için kullanın aynı şekilde çok yıldız iç soruşturma izin verdiği için bu teknik asteroseismology bilinir.

Yıldız 1.86 milyon mil (3 milyon km) çapında olsa bile Kepler 11145123'ın Ekvator ve Kutup çapları sadece 3.7 mil (6 km), tarafından farklı araştırmacılar bulundu — hakkında iki kez güneş kadar geniş.

"Bu Kepler roundest doğal nesne hiç güneş'tur ölçülen, hatta daha 11145123 yapar," Gizon bir açıklamada.

Neden olduğunu yıldızı çok yuvarlak?Güneş yaklaşık üç kat daha yavaş döner ama hikayenin tamamı bu değil. Manyetik alanlar da cevap parçası Kepler 11145123'ın manyetik ortamda yalan olabilir bu yüzden yıldız, dümdüz yardımcı olabilir, astronomlar söyledi.

Kepler 11145123 Yuvarlaklık kaydını sonsuza kadar tutacak hiçbir garantisi yoktur. Gizon ve arkadaşları görülmemiş hassasiyet teslim ve bu nedenle yeni satırları soruşturma açılabilir dediler onların asteroseismological teknikleri kullanarak diğer yıldız çalışma planlıyoruz.

"Nasıl daha hızlı dönüş görmek ilginç olacak ve daha güçlü bir manyetik alan bir yıldızın şeklini değiştirebilirsiniz," Gizon dedi. "Önemli bir teorik Astrofizik alanında şimdi gözlemsel olmuştur."

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.